GreenCarService

GreenCarService

Lehet egy autószerviz környezettudatos???

Válaszhatsz környezettudatosan is

2017. július 20. - Ghimán Lajos

A fenntarthatóság és a klímavédelem, valamint széndioxid-kibocsátás csökkentése a járműiparban valamint a közlekedésben kiemelt stratégiai célkitűzés lett az EU-ban és tagországaiban.

A közlekedésből származó széndioxid-kibocsátás nemcsak légszennyezést és szmogot okoz, hanem a globális méretű klímaváltozáshoz is nagymértékben hozzájárul. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy gyermekeink tiszta jövőjét fel kellene áldoznunk a gépjármű használat és üzemeltetés oltárán, hiszen napjainkban a gépkocsi-használat magánemberek és cégek esetében is legtöbb esetben elkerülhetetlen, vagy a hatékony működés rovására menne.

A GreenCarService  az autószerviz szektorban elsőként talált megoldást arra, hogy egy olyan magas minőségű, ugyanakkor környezetbarát alapokon nyugvó szolgáltatási palettát kínáljon ügyfeleinek, ami nem csak szakmai szempontból képvisel magas színvonalat, hanem környezetünket is megóvja.

 

A változó klíma változó életminőséggel jár

 

Ugye Te is látod, hogy radikális változások mennek végbe Földünk éghajlatában? Elég, ha csak arra az országra gondolsz, ahol élsz. Az időjárás sokkal szélsőségesebb és kiszámíthatatlanabb, mint akár csak 10 évvel ezelőtt. És ne gondold, hogy ez Téged előbb-utóbb nem érint majd közvetlenül. Lehet, hogy most még nem vagy frontérzékeny és természeti katasztrófa sem történt a környezetedben, de az éghajlatváltozás globális élelmiszer-kereskedelemre gyakorolt hatását néhány évtizeden belül minden ember érezni fogja.

Az éghajlatváltozás már elkezdődött, és rajtad is múlik, hogy a nem is olyan távoli jövőben mekkora hatást gyakorol életünkre!

A globális felmelegedés a mértéktelen károsanyag-kibocsátás következménye (itt konkrétan az üvegházhatású gázokra gondolunk), ami az energiafelhasználással járó tevékenységek velejárója. A klímaváltozást tehát mi, emberek okoztuk és okozzuk mindennapi és üzleti célú tevékenységeinkkel.

Gondolj csak bele, ha ekkora változást okoztunk minden szándékosság nélkül, akkor vajon mi mindent érhetünk el tudatossággal és összefogással! Ha képesek voltunk mi, emberek megváltoztatni a Föld éghajlatát, akkor miért ne lennénk képesek megfékezni a változást?!

A klímaváltozást tehát mi, emberek „hoztuk össze”, akkor ki más fékezhetné azt meg, mint mi? Hogy mit tegyünk?! Ugyanazt, amit eddig, csak közben tartsuk szem előtt az új szempontot:

ÉLJ ÚGY, HOGY 10 ÉV MÚLVA IS LEGYEN HOL ÉLNED!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autoszervizeles-kornyezettudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr6012677591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása